keskiviikko 25. toukokuuta 2016

PUNAJUURIPIHVIT, KESÄKURPITSA-PORKKANAHÖYSTÖ JA HERNEHUMMUS

Olen aina välillä maininnut loputtomasta kasvispihvireseptien metsästyksestäni ja ilahdun aina suunnattomasti, kun saan aikaiseksi onnistuneita pihvejä. Tällä kertaa keittiössä taas koettiin onnistumisen hetkiä näitä punajuuripihvejä valmistaessa. Ohje on sovellettu ihanan Chocochili-blogin ohjeesta, jonka löydät täältä. Oikeastaan ainoa muunnos alkuperäiseen ohjeeseen tällä kertaa oli se, että en laittanut mukaan suppilovahveroita - ihan vaan siksi, että niitä ei nyt tähän hätään toukokuussa löytynyt :) Tuoreet herkkusienetkin varmaan sopivat tähän ohjeeseen! Lisäsin joukkoon kaksi munaa "vanhasta tottumuksesta", mikä tietenkin on lisäys Elinan vegaaniseen ohjeeseen. Ensi kerralla pitää kokeilla ilman munia, ihan vaan silkasta mielenkiinnosta... Meillä on lähipiirissä muna-allergikko ja pitäisi saada aikaiseksi reseptiarkisto hänen vierailujaan varten.

Punajuuripihvit

3 keskikokoista punajuurta
1/2 tölkki kikherneitä (eli n.120 g) huuhdeltuina
1 sipuli
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
2 munaa 
oliviiöljy
balsamico (etikka tai siirappi)
suola, pippuri, juustokumina

Viipaloi sipuli ja paista sitä hetki oliiviöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella balsamicosiirappia. Laske lämpöä ja jätä karamellisoitumaan pannulle. Kun valmiita, jäähdytä hetki.

Kuori punajuuret ja raasta ne. Sekoita raaste kaikkien muiden ainesten kanssa monitoimikoneella karkeaksi massaksi. Onnistuu varmasti myös sauvasekoittimella tai vaikkapa ihan käsipelillä. Mausta suolalla, pippurilla ja reilulla ropauksella juustokuminaa. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Maista taikinaa - kaipaako se lisää mausteita? Muotoile leivinpaperille pihvejä (tästä määrästä tuli 12 kpl) ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Käännä pihvit (sivele pinnalle öljyä jos vaikuttavat kovin kuivilta) ja paista vielä 10 min.


Lisukkeeksi tein vanhan kunnon kesäkurpitsa-porkkanahöystön (ohje täältä), joka ei petä koskaan ja ihan mahtavan raikkaan ja maukkaan hernehummuksen. Herne ei hummuksessa ole mikään uusi idea, mutta jostain syystä en ole aikaisemmin kokeillut. Tahna oli ihanaa ja maistui tosi hyvin myös leivän päällä seuraavana päivänä.

Hernehummus

200 g pakasteherneitä (kohmeisena)
1/2 tölkki kikherneitä (eli n.120 g) huuhdeltuina
n. rkl tahinia
loraus oliiviöljyä
kourallinen rucolaa 
1/2 sitruunan mehu
suola, pippuri

Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneella. Tarkista maut ja öljyn määrä.
Säilytä jääkaapissa, käytä parin päivän sisällä. 
Katsokaa nyt tuota ihanaa vihreää väriä <3







Taustalla muistiinpanot :)
Noita punajuuripihvejä vääntäessäni tuli mieleen, että ne sopivat todella hyvin "kaksi ruokaa kerralla" -osastoon, joten tadaa - nyt vihdoinkin alan lisäilemään tänne niitä jo kauan aikaa sitten lupailemiani vinkkejä usean ruuan valmistamisesta simppelisti ja helposti. Ja tämä muuten onkin nyt niin simppeli vinkki, että tämän yksinkertaisemmaksi asioita ei enää voi tehdä... :)

Jaa pihvimassa kahtia ennen mausteiden lisäämistä. Mausta toinen puoli reseptin mausteilla, lisää toiseen yrttejä (timjami, oregano, basilika - tai mistä yrteistä nyt tykkäätkin) ja yksi valkosipulinkynsi raastettuna. Makumaailma muuttuu ihan radikaalisti! Harva varmaan jaksaa syödä punajuuripihvejä montaa päivää putkeen, joten pakasta toinen erä myöhempää käyttöä varten.

Mukavaa keskiviikkoa, ihan kohta on jo viikonloppu. Ja ajatelkaa - ihan kohta on jo myös kesäkuu, uskomatonta! Mä alan vähitellen virittäytymään meidän Italian matkaa varten. Ihan ensin pitää tarkistaa koko perheen kesävaatetilanne ja ruveta miettimään, mitä pakataan mukaan. En millään malttaisi odottaa...

Emma <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!